Tilburgse TRIATLON

In deze rare tijden biedt de Triatlon een stip aan de horizon om naartoe te trainen.   Voor dit ultieme doel zul je drie sporten onder de knie moeten krijgen. Hopelijk werkt dit voor een hoop studenten motiverend om samen met andere sportievelingen uit je studentenkamertje te komen en samen te gaan sporten!

De eerste paar keer trainen zullen misschien lastig zijn maar je zult merken dat je steeds fitter wordt. Sporten heeft niet alleen een positieve impact op je fysieke gesteldheid, maar ook op je mentale gesteldheid. Een aanrader dus!

De Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar organiseert op 4 september 2021 hun eerste editie van de Tilburgse Triatlon. Een échte Triatlon, ook wel bekend als Iron Man, bestaat uit 3.8 kilometer zwemmen gevolgd door 180 kilometer fietsen met als afsluiting een marathon (42.2 kilometer). Aangezien het afleggen van deze afstanden -binnen afzienbare tijd- niet voor iedereen weggelegd is, komt T.S.R. Vidar met de mogelijkheid om je je van je sportiefste kant te laten zien en je in te schrijven voor ¼ of ⅛ triatlon. De afstanden voor deze wedstrijden zijn als volgt:

  • ¼ Triatlon: 1000m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km rennen;
  • ⅛ Triatlon: 500m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km rennen.

Als je je inschrijft zul je voor het inschrijfbedrag alle benodigdheden krijgen om mee te doen aan de wedstrijd, waaronder een chip, een plek voor een wisselpunt en startnummers. In samenwerking met Decathlon voorziet de organisatie jou tevens van een giftcard voor de sportwinkel! Geen reden om daarna te stoppen met sporten dus.

Lijkt jou het nou gaaf om hieraan mee te doen? Omcirkel dan 4 september in je agenda!