Front Gameshow

‘For the active student’ luidt onze slogan. En duidelijker dan dat kunnen we ook niet uitdrukken waar we voor staan. De actieve student is wie wij willen ondersteunen en vanuit dat perspectief zitten wij dan ook in de universiteitsraad. Of je nu actief bent als ondernemer, topsporter of je bij een studie-, sport-, of studentenvereniging zit, wij geloven in de meerwaarde hiervan en willen jou daarom daar zo veel mogelijk bij ondersteunen.

Dus dachten wij een aantal maanden geleden, wat is er nou leuker dan (nieuwe) studenten een kijkje geven in het actieve studentenleven in Tilburg? Want met al die verenigingen zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Zo kwam ons plan tot stand voor een ‘Front Gameshow’. Verschillende verenigingen zijn langs geweest in Café Bolle om zich te wagen aan ons vragenvuur. De Gameshows beginnen met een korte uitleg over de vereniging en waarom zij hebben gekozen om bij deze vereniging actief te worden. Zo willen we studenten bewust maken van de voordelen om actief te worden bij verschillende verenigingen en ze tegelijkertijd een kijkje laten nemen in de verschillen tussen de verenigingen.

Na dit korte voorstelrondje was het dan toch echt tijd voor de verenigingen om het tegen elkaar op te gaan nemen. We hebben hun kennis over het actieve studentenleven in Tilburg getest door vragen te stellen als ‘hoeveel liter bier wordt er op de Top Cantus gedronken?’, ‘hoeveel verschillende verenigingen zijn er in Tilburg?’ en ‘hoeveel verschillende nationaliteiten zitten er op Tilburg University?’. Niet alle vragen waren even makkelijk, maar gelukkig konden onze deelnemers ook lachen om hun eigen antwoorden en hebben we er leuke video’s van gemaakt. De video werd afgesloten met een adtje en hoe sneller het glas leeg was hoe meer punten natuurlijk.

De strijd om de befaamde titel: ‘winnaar van de Front Gameshow’ ging tussen 9 verenigingen: Integrand, Olof, Magister, Iesn, Asset IB&M, Plato, Lacoste, Vidar en Polis. We willen Asset IB&M feliciteren met hun overwinning, zij hadden toch echt de meeste kennis.

Als je de Gameshows nog niet hebt bekeken, bezoek dan vooral eens onze instagram pagina want daar zijn ze allemaal terug te vinden https://www.instagram.com/studentpartyfront/ . En ben jij aankomend student in Tilburg of ben je nog op zoek naar een leuke vereniging om actief te worden, dan ben je al helemaal aan het juiste adres.